найскладніше в цьому рецепті – очистити гарбуз від насіння, весь процес простий і швидкий. Гарбуз нарізати часточками і запікається в духовці з медом і корицею. В такому виконанні гарбуз сподобається навіть тим, хто до цього був противником цього овоча.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Гарбуз – 300 гр.
- Мед – 2 – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати шматочки гарбуза з медом та корицею у фользі в духовці, гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння.
Наріжте м’якоть кубиками гарбуза з шириною по 2-3 сантиметри.
У мисці змішайте мед, рослинне масло, воду і корицю. В отриманий сироп опустіть нарізаний гарбуз і добре перемішайте.
Гарбуз викладіть на вдвічі складений аркуш фольги. Краї фольги скріпіть в центрі, але не занадто щільно притискайте її до гарбузі.
Запікайте гарбуз у духовці при 180 градусах 20-30 хвилин. Потім розгорніть фольгу і готуйте гарбуз ще 10 хвилин. Зверху гарбуз виходить трохи хрусткою і дуже соковитою всередині, подавайте її в теплому вигляді.
Смачного!