Королева осінніх овочів, гарбуз, є універсальним продуктом, який можна приготувати з солодким і солоним смаком. Її можна подавати з м’ясом і здобними пирогами. А якщо запекти її з цукром в духовці, то у вас вийде смачний і корисний десерт.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Готувати шматочки гарбуза з цукром і маслом в духовці просто! Гарбуз промийте, зріжте шкірку і видаліть насіння.

М’якоть гарбуза наріжте кубиками однакового розміру. Деко застелити фольгою і викладіть на нього гарбуз одним шаром.

Посипте гарбуз цукром і розкладіть по ній шматочки вершкового масла, на дно форми влийте трохи води.

Лист з гарбузом відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.

Потім переверніть шматочки гарбуза на іншу сторону і запікайте ще 15-20 хвилин. У процесі запікання поливайте гарбуз сиропом, який утворюється з води і цукру. Готові запечені шматочки гарбуза подавайте до столу з медом або сметаною.

Приємного апетиту!

Гарбуз запечений в духовці Десерт з гарбуза в духовці Солодка гарбуз шматочками запечена в духовці Цукати з гарбуза в духовці Шматочки гарбуза з цукром запечені в духовці Шматочки гарбуза на деку в духовці Як запекти гарбуз шматочками в духовці