Вишуканий рецепт сирної паски з шоколадом. Крім шоколаду, додаємо також в’ялену вишню і горіхи – таке поєднання завжди виграшна і мало кого залишить байдужим. Для аромату в ідеалі використовувати натуральну ваніль, але і ванільний цукор, звичайно, згодиться. Готувати десерт будемо заварним способом – вершково-яєчну масу доведемо на плиті до кипіння і змішаємо потім з сиром і розтопленим шоколадом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 1 кг
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вершки 10% або Вершки 20% – 400 мл
  • Ваніль – 1 шт.
  • Шоколад – 200 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Вишня сушена – 200 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати шоколадну сирну паску заварную, сир рекомендуємо брати з жирністю 9-20%. Для однорідності протираємо його через дрібне сито або двічі пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло стати м’яким до моменту приготування. Ріжемо його дрібно і додаємо до протертого сиру. Перемішуємо.

В окремий посуд розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок. Збиваємо до однорідності. В отриману масу вливаємо вершки, перемішуємо. Стручок ванілі розрізаємо вздовж навпіл, виймаємо насіння і кладемо їх в яєчно-вершкову масу.

Ставимо вершково-яєчну суміш на плиту. На маленькому вогні нагріваємо масу при постійному безперервному помішуванні. Доводимо до кипіння. Маса повинна загуснути.

Горіхи дрібно рубаємо ножем або подрібнюємо за допомогою блендера.

Шоколад ламаємо на шматочки і покладемо в каструльку. Встановлюємо на водяну баню і розтоплюємо до рідкого стану.

Гарячу вершково-яєчну масу вливаємо в сир з маслом, ретельно перемішуємо. Додаємо розтоплений шоколад, знову перемішуємо.

Останній крок – додавання в’яленої вишні і рубаних горіхів. Перемішуємо.

Пасочницу застеляємо марлею, складеною в два шари. Заповнюємо її приготовленої сирно-шоколадною масою, вирівнюємо поверхню. Краї марлі загортаємо вгору, закриваючи сир. Зверху встановлюємо невеликий гніт, щоб стікала сироватка. Прибираємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин.

Після закінчення зазначеного часу гніт прибираємо, краї марлі розгортаємо і обережно перевертаємо сирну паску на блюдо. Десерт можна подавати.

Приємного апетиту!

ПП сирна паска Святковий стіл на Великдень Сирна паска без випічки Сирна паска з вершками Страви на Великдень Царська сирна паска