Дуже смачними виходять шоколадні мафіни з вишнею. Вишня в поєднанні з шоколадом надає випічці особливий смак і аромат, тому такі мафіни користуються популярністю і прикрашають будь-який стіл. Вишню можна використовувати будь-яку: свіжу, консервовану або заморожену. У цьому рецепті вам пропонується приготувати шоколадні мафіни з в’яленою вишнею.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 240 гр.
- Вишня сушена – 140 гр.
- Йогурт – 140 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Шоколад білий – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати шоколадні мафіни з вишнею? Відразу увімкніть духовку для розігріву до 200°С. Розтопити на маленькому вогні або в мікрохвильовій печі шматочок вершкового масла. Потім остудіть його до домашньої температури.
Чорний і білий шоколад подрібніть ножем на маленькі шматочки.
В окремий посуд просійте на сито необхідну кількість борошна. Насипте до неї цукор, розпушувач, соду і додайте дрібку солі. Ці сухі інгредієнти добре перемішайте.
суху суміш перекладіть подрібнений шоколад і в’ялену вишню і перемішайте їх.
В інший посуд розбийте яйця і віночком їх трохи збийте.
Додайте до збитим яйця, йогурт і ще раз трохи збийте.
До цієї рідкої суміші перелийте розтоплене масло і перемішайте.
В отриману рідку суміш пересипте борошняну суміш з шоколадом і в’яленої вишнею і лопаткою замісіть тісто.
Формочки для мафінів застеліть паперовими вкладишами і розкладіть у них приготоване тісто. Випікайте мафіни в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.
Приємного апетиту!
Вологі шоколадні кекси Кекси без родзинок Кекси з замороженої вишнею Кекси з ягодами Пісні кекси Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси без вершкового масла