Цей рецепт призначений для всіх любителів шоколадно-бананових мафінів. Банани добре поєднуються з шоколадним тістом, роблять текстуру мафінів пористої і м’якою, що особливо до смаку дітям. Для цієї випічки банани можна подрібнити в пюре або нарізати на шматочки, кому як подобається. Випікаються мафіни в силіконових формочках, але краще використовувати паперові вкладиші, які вбирають при випічці зайвий жир.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Борошно – 200 гр.
- Какао-порошок – 25 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Банан – 2 шт.
- Сметана – 60 мл
- Масло рослинне – 80 мл
- Кориця мелена – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати шоколадно-бананове мафіни, в окремий посуд просійте на сито пшеничне борошно. Насипте до неї вказане в рецепті кількість порошку какао, соди, меленої кориці і розпушувача. Ложкою перемішайте.
В інший посуд розбийте яйце, налийте потрібну кількість рослинного масла і сметани і насипте склянку цукру. Кількість цукру можете змінити по своєму смаку. Ці інгредієнти добре перемішайте віночком.
Банани почистіть і подрібніть в будь-який спосіб до стану пюре або наріжте на маленькі шматочки. Додати бананове пюре до рідкої частини і перемішайте. Потім в рідку суміш потроху насипайте суху і відразу вручну з допомогою віночка замісіть густе однорідне тісто.
Увімкніть духовку для розігріву на 180°С. Замішане тісто розкладіть в паперові формочки для випікання маффінів, заповнюючи їх на 2/3 об’єму. Якщо у вас силіконові формочки, то їх трохи змастіть рослинною олією. Посипте мафіни коричневим цукром. Випікайте їх в розігрітій духовці протягом 20 хвилин. Дерев’яною паличкою перевірте випічку на готовність. Спечені бананові мафіни остудіть і подайте до столу, не виймаючи їх з паперових формочок.
Їжте на здоров’я!
Кекс на сметані в духовці Кекси з какао Кекси на сметані Мафіни Мафіни на сметані ПП шоколадні кекси Шоколадні мафіни класичні Шоколадно-бананові кекси