Любителям перших гарячих страв рекомендую приготувати неймовірно смачний шурпі по-чувашски з свинини. Суп виходить густим і наваристим з крупно нарізаними овочами. Приготуйте національне блюдо Чувашії і ви не пошкодуєте, а будете приємно здивовані смаковим поєднанням.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свинина – 1,5 кг
  • Свинячий жир – 100 гр.
  • Ріпа – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати шурпу по-чувашски з свинини. Свинину гарненько промийте під проточною водою, після чого підготовлене м’ясо наріжте на середні за розміром шматочки. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь, зніміть піну, що утворилася, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 1 годину.

Свинячий жир наріжте дрібним кубиком і додайте в каструлю.

Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми і додайте в каструлю до м’яса.

Картоплю і ріпу ретельно вимийте, після чого очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищені овочі крупно наріжте і викладіть в каструлю. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні під кришкою 25 хвилин.

Помідори ретельно промийте в проточній воді, обсушити паперовими рушниками. Видаліть плодоніжку, за бажанням зніміть шкірку і наріжте великими шматочками. Викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішайте. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 10 хвилин.

Болгарський перець і перець чилі ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, знову промийте і струсіть зайву вологу. Овочі крупно наріжте і відправте в каструлю, доведіть до кипіння і готуйте страву ще 10 хвилин.

Червоний цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте великими перами. Петрушку добре сполосніть в прохолодній воді, струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Гарячий ситний шурпі по-чувашски з свинини подавайте на стіл в порційних піалах, прикрасивши подрібненою зеленню петрушки і пір’ям червоного цибулі.

Отримуйте задоволення від апетитного шурпі по-чувашски!

Шурпа Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини в казані на плиті Шурпа з свинини в каструлі Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична