Досвідчені господині заготовляють на зиму не тільки салати і закуски, але і різні корисні напої. Я хочу поділитися простим рецептом соку без м’якоті гарбуза на зиму. Процес приготування вітамінного напою досить легкий і не займе багато часу.
Інгредієнти: на 4 л.
- Гарбуз (очищена) – 3 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 2 л
- Лимонна кислота – 10 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування соку без м’якоті гарбуза на зиму. Молоду соковиту гарбуз солодких сортів, призначених для приготування десертів, добре вимийте, обсушити, виклавши на сухе кухонне рушник. Підготовлену гарбуз очистите від шкірки за допомогою овочечистки і вийміть серцевину з насінням столовою ложкою.
Підготуйте необхідну кількість питної води.
Відміряйте необхідну кількість цукрового піску і підготуйте лимонну кислоту. Кількість цукрового піску відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі гарбуза.
Очищену гарбуз наріжте кубиками невеликого розміру, а потім пропустіть через соковижималку. Одержаний овочевий сік вилити в глибоку каструлю, додайте необхідну кількість питної води, лимонну кислоту і необхідну кількість цукрового піску, добре перемішайте. Каструлю з соком поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.
Добре вимийте банки, після чого стерилізуйте їх зручним для вас способом. Гарячий овочевий сік обережно розлийте по стерильним банкам за допомогою черпака. Кришки заздалегідь обдайте окропом. Банки з соком закрутіть стерильними кришками, потім переверніть їх догори дном і закутайте кухонним рушником. Залиште до повного остигання, після чого перемістіть банки на зберігання в темне місце.
Налийте собі стаканчик неймовірно смачного соку на пробу.
Насолоджуйтеся корисним напоєм!
Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах