Багато господині заготовляють на зиму не тільки компоти, але і соки. Я хочу поділитися цікавим і дуже смачним рецептом соку з гарбуза та моркви пальчики оближеш на зиму. Сік виходить яскравим і дуже ароматним. Спробуйте приготувати і ви будете приємно здивовані приємним смаковим поєднанням.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Гарбуз – 800 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа

Процес приготування:

Почнемо готувати сік з гарбуза та моркви пальчики оближеш на зиму. Гарбуз ретельно промийте в проточній воді, обсушити, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, якщо це представляється можливим, або скористайтеся гострим ножем. Для соку краще всього вибирати соковиту молоду гарбуз солодких сортів. Очищену гарбуз наріжте на невеликі шматочки середнього розміру, а потім викладіть в чашу мультиварки.

Моркву ретельно вимийте під прохолодною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте невеликими шматочками, викладіть в каструлю до гарбузі, і залийте 1 літром холодної води, щоб вона повністю покрила овочі.

Закрийте кришку мультиварки, на панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 1 годину. Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу вимкніть прилад і відкрийте кришку. Акуратно за допомогою шумівки перекладіть овочеву масу в глибоку ємність.

Підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Скориставшись заглибним блендером, подрібніть овочеву масу до стану однорідної гладкої консистенції. Додайте лимонну кислоту і ванільний цукор.

В отриману овочеву масу додайте необхідну кількість цукрового піску і добре перемішайте. Кількість цукру відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі овочів. Отриману масу викладіть в чашу мультиварки, перемішайте і додайте ще півлітра води. Закрийте кришку, на панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 15 хвилин.

Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу вимкніть прилад і відкрийте кришку. Гарячий овочевий сік акуратно розлийте по чистим банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном і закутати рушником. Залиште до повного охолодження. Потім приберіть банки на зберігання в темне місце. Налийте собі склянку соку на пробу.

Насолоджуйтеся корисним напоєм!

Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-морквяний сік