Сік, приготований в домашніх умовах – це, безсумнівно, джерело вітамінів і корисних речовин, так необхідних нашому організму в зимовий період, адже яблука містять велику кількість заліза, морква багата керотином, а гарбуз – великою кількістю рідкісних вітамінів. Крім того, що сік принесе користь нашому організму, забезпечуючи його великою кількістю вітамінів, він підніме настрій похмурим зимовим вічером завдяки приголомшливому яскравого помаранчевого кольору.
Інгредієнти: на 1 л.
- Гарбуз – 1 кг
- Яблука – 8 шт.
- Морква – 8 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Готувати сік з гарбуза, яблук і моркви на зиму просто! Для приготування соку ми взяли стиглі та соковиті домашні яблука з кислинкою, тому шкірку видаляти з них ми не будемо. Промиваємо яблука під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути від води.
Морква ми вибрали солодку і соковиту. За допомогою овочечистки чистимо від шкірки і промиваємо під проточною водою.
Гарбуз у нас мускатного сорту, солодка і дуже соковитий. Промиваємо під проточною водою і відрізаємо необхідне нам кількість.
Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і плодоніжки, розрізаємо їх на чотири частини.
Моркву ріжемо навпіл, щоб вона вміщувалася в отвір соковижималки.
Гарбуз чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими брусочками.
Всі інгредієнти пропускаємо через соковижималку.
Отриманий сік красивого оранжевого кольору поміщаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь.
Додаємо цукор, кількість якого залежить від солодощі яблук та овочів, а також від ваших уподобань.
Перемішуємо і доводимо сік до кипіння, кип’ятимо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
Готовий гарячий сік розливаємо по попередньо простерилизованным пляшках і щільно закорковуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо пляшки верх дном, перевіряємо герметичність, вкриваємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого сік прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-морквяний сік Гарбузово-яблучний сік