Сьогодні я хочу поділитися цікавим і простим рецептом корисного соку з гарбуза з обліпихою на зиму пальчики оближеш. Гарбуз досить популярний овоч, з якого готують каші, супи і різні десерти, а також використовують в якості гарнірів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Гарбуз (очищена) – 1 кг
  • Обліпиха – 200 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Вода – 500 мл
  • Лимонний сік – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати сік з гарбуза з обліпихою на зиму пальчики оближеш легко! Стиглу соковиту гарбуз десертних сортів ретельно вимийте, обсушити кухонним рушником, а потім очистіть від шкірки овочечисткою і вийміть серцевину з насінням столовою ложкою.

Очищену гарбуз наріжте кубиками середнього розміру.

Обліпиху добре переберіть, викладіть на сито або друшляк, а потім ретельно промийте прохолодною водою.

В глибоку металеву ємність з товстим дном викладіть підготовлену гарбуз і обліпиху, налийте необхідну кількість холодної питної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть приблизно 15-20 хвилин.

Зварену масу акуратно викладіть в окрему ємність, злегка остудіть, а потім подрібніть заглибним блендером до однорідної консистенції.

Подрібнену масу протріть через дрібне сито, застелене в кілька шарів марлею, щоб позбутися від кісточок обліпихи.

Протерту масу викладіть в металеву ємність, в якій варилися інгредієнти. За смаком додайте цукровий пісок і лимонний сік, добре перемішайте. Кількість цукрового піску відрегулюйте самостійно.

Потім поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Прокип’ятіть сік кілька хвилин.

Підготуйте банки. Ретельно вимийте їх в теплій воді, використовуючи в якості антисептика харчову соду, після чого стерилізуйте банки зручним для вас способом.

Гарячу ємність з гарбузово-обліпиховою соком акуратно зніміть з вогню.

Гарячий сік акуратно розлийте по стерильним банкам за допомогою черпака. Кришки заздалегідь прокип’ятіть в каструльці.

Банки з соком закрутіть стерильними кришками, потім переверніть їх догори дном і закутайте кухонним рушником.

Залиште в такому вигляді до повного остигання, після чого перемістіть банки на зберігання в темне місце. Залишки соку відразу ж спробуйте.

Насолоджуйтеся корисним напоєм!

Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах