Лисички при заморожуванні майже не втрачають свій смак і в будь-який час року можна з них приготувати дуже смачну страву. У цьому рецепті вам пропонується підсмажити картоплю з замороженими лисичками. Тільки треба їх правильно розморозити.
Інгредієнти: на 6 порції.
- заморожені Лисички – 500 гр.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати смажену картоплю з замороженими лисичками. Заморожені лисички вийміть з упаковки.
Помістіть їх в посуд з теплою водою, щоб розморозилися.
Потім розморожені гриби відкиньте на друшляк, промийте проточною водою і, якщо гриби великі, розрізати їх на шматочки.
Смак лисичок максимально розкривається при смаженні їх на вершковому маслі, тому розтопити на сковорідці шматочок масла.
Додайте в сковорідку рослинне масло і перекладіть в неї гриби. Обсмажуйте лисички до повного випаровування рідини. Смажимо без кришки.
Почистіть і наріжте на невеликі шматочки цибулину/
Перекладіть до грибів і обсмажуйте до рум’яного кольору і також без кришки.
Картоплини почистіть, помийте, наріжте брусочками і перекладіть до грибів.
Перші 5 хвилин смажте картопля під закритою кришкою, а потім зніміть її, інакше картопля стане кашею.
Картопля з лисичками регулярно перемішуючи лопаткою і смажте до повної готовності картоплі.
За п’ять хвилин до закінчення смаження страву за своїм смаком посоліть і поперчіть.
Готову страву розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу.
Їжте на здоров’я!
Картопля Смажена картопля