Для обжарювання краще підійдуть молоді кабачки з тонкою шкіркою, але при бажанні можна у переросли овочів обрізати шкуру, прибрати насіння і серцевину і приготувати.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кабачки – 600 гр.
- Масло рослинне – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Готувати смажені кабачки на сковорідці просто! Кабачки добре вимийте і витріть рушником. Відріжте краю і наріжте шайбами в 1 см. товщиною. Складіть частина овочів у глибоку миску в один шар, посоліть дрібкою солі. Так викладіть шарами всі кабачки, трохи подсаливая кожен шар. Залиште їх на 15 хвилин. Промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником.
Борошно просіяти в миску, всипте перець і перемішайте. Добре обваляйте першу порцію кабачків в борошні, щоб вона покрила всі краї і боки овочів
Розігрійте сковороду, налийте на дно масло і прогрійте. Викладайте кабачки в сковороду і смажте на середньому вогні 1-2 хвилини до рум’яної скоринки, після чого перевертайте і обсмажте з другої сторони.
Щоб перевірити готовність страви – проткніть кабачок виделкою, і якщо вони м’які – значить готові, якщо ні-перевертайте і смажте далі до готовності.
Викладайте кабачки на складену в кілька шарів паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Перекладіть їх на блюдо і посипте зверху дрібно нарубаною зеленню. Обсмажені овочі будуть смачні зі сметаною або майонезом.
Приємного апетиту!