Самі смачні і корисні кабачки, звичайно, влітку, в сезон овочів. Для приготування такого варіанту смажених кабачків в клярі потрібно вибирати невеликі плоди, у них тонка шкірка і дрібні насіння. А до кабачків пропонуємо вам приготувати ароматний, часниковий соус. Цей простий і швидкий рецепт кабачків оцінять навіть початківці кулінари.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Кабачки – 1000 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Для соусу: –
  • Майонез – 100 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування смажених кабачків в мультиварці? Довгасті кабачки одного розміру добре вимийте. Шкірку можна зрізати, якщо грубувата, або залишити – як вам хочеться.

Висушіть овочі з допомогою паперового рушника, обріжте їх кінці і наріжте шайбами в 1 див. Покладіть шар кабачків на широку тарілку і трохи посоліть, і так кілька шарів, кожен соліть. Залиште кабачки просолитися на 10 хвилин, потім промийте їх під проточною водою і залиште трохи обсохнути.

розбийте Яйця в окрему миску трохи посоліть, поперчіть і збийте виделкою. Всипте борошно і перемішайте.

Влийте в чашу мультиварки 2 ст. л. рослинного масла. Встановіть режим «Смаження». Занурюйте кожен шматок в кляр і, добре вмочивши, підніміть виделкою і викладіть в миску. Викладіть кабачки в один шар і обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки. Приберіть їх в тарілку.

Перед черговою партією додайте масло і смажте.

Для соусу змішайте майонез і сметану, вичавте 2 ст. л. лимонного соку і через прес пустіть очищений часник. Кріп дрібно порубаєте й додайте в соус. Викладіть соус в невелику соусник і подавайте разом з кабачками.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в клярі Кабачки з яйцем Страви з кабачків