Самі смачні і корисні кабачки, звичайно, влітку, в сезон овочів. Для приготування такого варіанту смажених кабачків в клярі потрібно вибирати невеликі плоди, у них тонка шкірка і дрібні насіння. А до кабачків пропонуємо вам приготувати ароматний, часниковий соус. Цей простий і швидкий рецепт кабачків оцінять навіть початківці кулінари.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Кабачки – 1000 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Для соусу: –
- Майонез – 100 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування смажених кабачків в мультиварці? Довгасті кабачки одного розміру добре вимийте. Шкірку можна зрізати, якщо грубувата, або залишити – як вам хочеться.
Висушіть овочі з допомогою паперового рушника, обріжте їх кінці і наріжте шайбами в 1 див. Покладіть шар кабачків на широку тарілку і трохи посоліть, і так кілька шарів, кожен соліть. Залиште кабачки просолитися на 10 хвилин, потім промийте їх під проточною водою і залиште трохи обсохнути.
розбийте Яйця в окрему миску трохи посоліть, поперчіть і збийте виделкою. Всипте борошно і перемішайте.
Влийте в чашу мультиварки 2 ст. л. рослинного масла. Встановіть режим «Смаження». Занурюйте кожен шматок в кляр і, добре вмочивши, підніміть виделкою і викладіть в миску. Викладіть кабачки в один шар і обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки. Приберіть їх в тарілку.
Перед черговою партією додайте масло і смажте.
Для соусу змішайте майонез і сметану, вичавте 2 ст. л. лимонного соку і через прес пустіть очищений часник. Кріп дрібно порубаєте й додайте в соус. Викладіть соус в невелику соусник і подавайте разом з кабачками.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в клярі Кабачки з яйцем Страви з кабачків