Цікавий рецепт, який варто приготувати – смажені підберезники зі сметаною і цибулею на сковороді. Якщо ароматні дари лісу опинилися на вашій кухні, обов’язково варто приготувати з них це найпростіше блюдо. При мінімумі витрат виходить шикарне грибне ласощі. На додаток до підберезникам можна подати молода відварна картопля, спагеті, добре розварену перлову крупу, гречку, розсипчастий рис – величезний простір для вибору. Подавати гриби краще саме в гарячому вигляді, оскільки так вони максимально розкривають свій смак і аромат.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Підберезники свіжі – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

Готувати смажені підберезники зі сметаною і цибулею на сковороді просто! Першим ділом потрібно обробити підберезники: очищаємо їх від бруду, зрізаємо сліди грибниці, видаляємо всі дефектні частини. Потім промиваємо підготовлені підберезники в декількох водах, щоб повністю позбутися від усіх забруднень і можливих шкідників. Після промивання даємо воді стекти з грибів.

Нарізаємо підберезники невеликими шматочками довільної форми. Гриби висипаємо в каструлю, заливаємо водою в зазначеній кількості і ставимо на плиту. Доводимо воду з підберезники до кипіння і варимо протягом тридцяти хвилин, періодично знімаючи піну. Після варіння відкидаємо гриби на друшляк і даємо рідини максимально стекти.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. У широкій сковороді розігріваємо олію до гарячого стану і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Обсмажуємо до легкого золотистого кольору.

Потім додаємо відварені підберезники, перемішуємо і продовжуємо смажити при невеликій температурі, поки рідина повністю не випарується. На це піде орієнтовно двадцять – тридцять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу кладемо до грибів сметану, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо грибну масу зі сметаною і тушкуємо ще п’ять – десять хвилин. В кінці приготування пробуємо підберезники на смак і при необхідності досолює. Готові гриби розкладаємо по порційних тарілках з доповненнями або без і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Смажені підберезники Як приготувати підберезники - рецепти