Помідори злегка обсмажують в маслі і закладаються в банки разом з часником, сіллю, цукром і оцтом. Все заливається окропом і закочується. Виходить дуже смачна і незвичайна закуска.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 1.5 кг
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати смажені помідори без стерилізації на зиму. Вибираємо щільні помідори невеликого розміру і ретельно промиваємо під проточною водою. Обсушуємо їх на паперовому рушнику.
На сковороді розігріваємо рослинне масло і акуратно викладаємо цілі помідори. Накриваємо їх кришкою, щоб вони не стали м’якими. Обсмажуємо кілька хвилин, постійно перевертаючи їх, зі всіх сторін. Найважливіше їх не пересмажити.
Попередньо добре вимиваємо під гарячою водою з содою банки і стерилізуємо їх зручним способом. Ми використовуємо літрові. На дно насипаємо сіль, цукровий пісок і додаємо по 2 ст. л. оцту. Тепер закладаємо наші обсмажені помідори, чергуючи їх з дрібно нарізаним часником.
Заливаємо вміст банок окропом і зверху наливаємо по ще одній столовій ложці оцту.
Закочує банки стерильними кришками і перевертаємо їх догори дном. Закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Готові помідори зберігаємо в погребі чи холодильнику. Відкриваємо взимку і подаємо дуже смачну закуску до основної страви. Приємного апетиту!
Помідори на зиму