Помідори обсмажуються на олії з сіллю, базиліком, чебрецем, м’ятою і часником. Потім все розкладається по стерильним банкам і закочується. Виходить дуже смачна і ароматна заготовка.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 9 шт.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Базилік сушений – 1 – 1.5 ч. л.
  • Чебрець свіжий ( сушений) – 1 – 1.5 ч. л.
  • М’ята сушена – 1 – 1.5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування смажених помідорів з базиліком на зиму? Для початку ретельно промиваємо під проточною водою помідори і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Нарізаємо їх великими кружечками.

На сковороді розігріваємо оливкову олію. Викладаємо на нього помідори, солимо їх і тушкуємо під кришкою протягом 15 хвилин на помірному вогні.

За цей час помідори повинні стати м’якими. Додаємо до них сушений базилік, чебрець і м’яту. Часник очищаємо, нарізаємо тонкими пластинами і відправляємо до помідорів. Знову накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин, після чого вимикаємо вогонь і залишаємо овочі для охолодження.

В цей час добре вимиваємо під гарячою водою з содою невелику банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Окремо кип’ятимо кришку.

Перекладаємо смажені помідори в банку і щільно закручуємо її кришкою. Даємо їм повністю охолонути при кімнатній температурі і прибираємо на зберігання в холодильник. Відкриваємо взимку і використовуємо для приготування соусів, супів і т. д. Приємного апетиту!

Помідори на зиму