Заготівля із зелених помідорів і винограду – незвичайна закуска для вашого столу. Приємна кислинка зелених овочів відмінно поєднується з приємним річним смаком винограду.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Виноград – 2 гілки
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування зелених помідор з виноградом? Помідори ретельно промиваємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо овочі в чисту банку. Сюди ж кладемо горошки перцю.

Промиваємо гілки винограду і в такому вигляді кладемо їх у банки. На цьому ж етапі очищаємо болгарський перець, розрізаємо і кладемо до решти інгредієнтів. За бажанням, можна позбутися від гілки. Також можна покласти свіжу зелень.

Приготуємо розсіл. Кип’ятимо воду, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо, тримаємо на плиті ще 2-3 хвилини і знімаємо.

Заливаємо розсіл в банки, сюди додаємо оцтову есенцію. Закриваємо банки кришкою і стерилізуємо їх у великій каструлі з киплячою водою протягом 15 хвилин. Заготівля з помідорів і винограду готова. Можна відправляти на зберігання.

Зелені помідори на зиму Мариновані помідори з цибулею Помідори з виноградом на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом