Смажені стрілки часнику з яйцем – це ніжне, пряна страва, що нагадує за смаком грибний омлет з нотками часнику. Воно відмінно підійде як для сніданку, так і для легкої вечері. Таке блюдо добре внесе різноманітність в повсякденне меню кожної господині! Порції: 6 Час приготування: 30-40 хв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Часникові стрілки – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Зелень – за смаком
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати смажені стрілки часнику з яйцем, промиваємо стрілки і нарізаємо їх на смужки 2 – 3 см.

Висипаємо підготовлені стрілки на розігріту сковороду, добре змащену маслом і обсмажуємо на помірному вогні.

Щоб стрілки були м’якше вливаємо до них молоко, солимо їх, ставимо на невеликий вогонь і залишаємо стрілки тушкуватися десь 15-20 хв.

В окремій ємності розбиваємо яйця, солимо їх і злегка збиваємо.

Додаємо яйця до нашої зажарки і ретельно перемішуємо, домагаючись однорідності маси. Дожариваємо стрілки до повної готовності яєць.

Підготуємо зелень за смаком (кріп, петрушка тощо): все дрібно нарізаємо і додаємо до основної страви.

Готово! Приємного апетиту!

Смажені стрілки часнику Стрілки часнику