Мариновані стрілки часнику чудово прикрасять будь-яке святкове блюдо. Маринувати їх можна за різними прянощами. Орієнтуйтеся на свій смак і додайте те, що зазвичай кладете до маринованими огірками або помідорів. В кожну баночку можете покласти різний набір прянощів. Маринуємо стрілки 2-кратної заливкою.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Часникові стрілки – 1 кг
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Листя малини – за смаком
  • Естрагон – за смаком
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Готувати мариновані стрілки часнику просто! Помийте всі зелені листя і розкладіть їх в баночки. У кожну чашку покладіть горошки перцю.

Стрілки часнику помийте і наріжте на шматочки відповідно висоті баночки і потім щільно розкладіть їх по всіх банках.

Закип’ятіть в чайнику чисту воду, залийте окропом стрілки і, прикривши кришкою, залиште на 20 хвилин.

Потім воду з баночок через спеціальну кришку перелийте в каструлю і варіть на ній маринад, додавши розраховане кількість солі та цукру. У киплячий маринад налийте оцет.

Приготовленим маринадом залийте часникові стрілки і баночки відразу закатайте. Потім переверніть їх на кришки, укутайте теплим пледом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.

Їжте на здоров’я!

Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику