Соковитість шашлику визначається виконанням ряду правил, які багато знають, і одним з них є маринад. У цьому рецепті вам пропонується приготувати маринад на основі соєвого соусу з додаванням гірчиці і меду. Цукру маринаду при обсмажуванні швидко утворюють на шматочках м’яса кірочку, що робить шашлик дуже соковитим. Спеції до такого шашлику можна не додавати. Спробуйте!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Філе стегна індички – 3 кг
  • Соєвий соус – 9 ст. л.
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати соковитий шашлик з індички на мангалі легко! Спочатку підготуйте маринад для шашликів з індички. В окремий посуд покладіть вказане в рецепті кількість меду (його можна додавати за смаком) і столової гірчиці, насипте сіль і перемішайте. Потім влийте соєвий соус, ще раз перемішайте і залиште маринад на 10 хвилин для настоювання.

Філе стегна індички промити холодною водою, обсушити серветками і наріжте на рівні і однакові шматочки розміром не менше 5 см, інакше маленькі шматочки швидко пересохнуть. Потім індичку перекладіть для маринування в глибоку скляну посуд, тільки не металеву.

Потім шматочки індички залийте настоявшимся маринадом і руками все добре перемішайте, щоб маринад покрив шматочки м’яса з усіх сторін. Посуд прикрийте кришкою або шматочком харчової плівки і залиште на 1,5–2 години для маринування при звичайній температурі. Можете замаринувати м’ясо на ніч, тільки тримайте його в холодильнику.

Після закінчення часу маринування підготуйте мангал. Шматочки замаринованной індички настроміть на шампури і помістіть їх на готовий мангал.

Смажити шашлики з індички, щоб залишилися соковитими, треба правильно, щоб жар був оптимальним, інакше м’ясо підгорить або підсохне. Оптимальний жар змінює колір аркуша паперу, потримайте її на рівні м’яса. Готується шашлик з індички швидко, в середньому за 12-15 хвилин.

Смачних і вдалих страв!

Шашлик із індички на мангалі