Соковиті, пряні, з приголомшливим смаком помідори – це чудова закуска для багатьох страв. Особливий секрет цієї страви в приготуванні під залізною кришкою. Помідори виходять шалено апетитними!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Лавровий лист або Листя чорної смородини – за бажанням
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солоних помідорів під залізною кришкою? Помідори миємо й готуємо для соління. Видаляємо черешки і проколюємо зубочисткою кілька разів.
Воду доводимо до кипіння і розчиняємо у ній цукор і сіль.
Викладаємо помідори у великий чан або каструлю. Кладемо зубчики часнику, кріп, листя смородини, лавровий лист і горошини перцю. Заливаємо окропом помідори і накриваємо залізною кришкою так, щоб вона створювала прес.
Залишаємо помідори в такому вигляді на 2 дні, потім ставимо в холодне місце і витримуємо тиждень.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Помідори без оцту на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цукром на зиму Солоні помідори на зиму