Смачні сильний помідори як у бочці, можна засолити в звичайних скляних банках. Прокусивая шкірку добре просоленого помідора, навіть можна відчути невеликий «вибух», такий ефект викликає наявність цукру в розсолі.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Гірчиця порошок – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Листя вишні – за смаком
- Кріп – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування солоних помідорів в банку як бочкових. У суху чисту трилітрову банку покладіть вимиті листя вишні, парасольки кропу, лавровий лист.
Помідори помийте і щільно укладіть їх у банку. Всипте перець горошком. Часник очистіть від лушпиння, великі зубчики розріжте на кілька частин і покладіть в банку.
Зверху на помідори насипте одну столову ложку сухої гірчиці, сіль і цукор.
Наступним кроком залийте в банку чисту холодну воду до верху. Прикрийте банку кришкою і добре струсніть її, щоб спеції розподілилися по всьому об’єму.
Зверху насипте ще одну столову ложку гірчиці. Банку прикрийте поліетиленової кришкою і залиште помідори в розсолі на одну добу при кімнатній температурі. Через добу щільно закрийте банку і помістіть її в холодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Помідори без оцту на зиму Помідори з гірчицею на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солоні помідори без оцту