Смачні сильний помідори як у бочці, можна засолити в звичайних скляних банках. Прокусивая шкірку добре просоленого помідора, навіть можна відчути невеликий «вибух», такий ефект викликає наявність цукру в розсолі.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Гірчиця порошок – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Листя вишні – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування солоних помідорів в банку як бочкових. У суху чисту трилітрову банку покладіть вимиті листя вишні, парасольки кропу, лавровий лист.

Помідори помийте і щільно укладіть їх у банку. Всипте перець горошком. Часник очистіть від лушпиння, великі зубчики розріжте на кілька частин і покладіть в банку.

Зверху на помідори насипте одну столову ложку сухої гірчиці, сіль і цукор.

Наступним кроком залийте в банку чисту холодну воду до верху. Прикрийте банку кришкою і добре струсніть її, щоб спеції розподілилися по всьому об’єму.

Зверху насипте ще одну столову ложку гірчиці. Банку прикрийте поліетиленової кришкою і залиште помідори в розсолі на одну добу при кімнатній температурі. Через добу щільно закрийте банку і помістіть її в холодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Помідори без оцту на зиму Помідори з гірчицею на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солоні помідори без оцту