Соковиті солоні помідори відмінно поєднуються з часником, завдяки чому закуска виходить ароматною і пікантною. Подавати такий варіант консервованих овочів можна круглий рік до м’ясних і не тільки страв.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник – 3 головки
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солоних помідорів з часником? Стерилізуємо банки. Помідори миємо й сушимо. Кожен плід протикаємо дерев’яною шпажкою, потім викладаємо в банки. Така маніпуляція необхідна для того, щоб овочі сильніше просочилися ароматом часнику, а також не полопалися.

Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Викладаємо їх разом з проколотими помідорами.

Кип’ятимо воду і вливаємо його в банки. Закриваємо кришками і наполягаємо близько 7 хвилин. Після чого воду зливаємо в каструлю.

У воду додаємо сіль, цукор і оцет. Перемішуємо, знову доводимо до кипіння і заливаємо помідори. Тепер остаточно закриваємо кришками.

Закутуємо заготовки рушником і залишаємо їх догори дном до повного охолодження. Після чого солоні помідори з часником готові, можна відправляти на зберігання!

Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Солоні помідори без стерилізації Солоні помідори з часником