Соковиті солоні помідори відмінно поєднуються з часником, завдяки чому закуска виходить ароматною і пікантною. Подавати такий варіант консервованих овочів можна круглий рік до м’ясних і не тільки страв.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 3 головки
- Вода – 1 л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солоних помідорів з часником? Стерилізуємо банки. Помідори миємо й сушимо. Кожен плід протикаємо дерев’яною шпажкою, потім викладаємо в банки. Така маніпуляція необхідна для того, щоб овочі сильніше просочилися ароматом часнику, а також не полопалися.
Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Викладаємо їх разом з проколотими помідорами.
Кип’ятимо воду і вливаємо його в банки. Закриваємо кришками і наполягаємо близько 7 хвилин. Після чого воду зливаємо в каструлю.
У воду додаємо сіль, цукор і оцет. Перемішуємо, знову доводимо до кипіння і заливаємо помідори. Тепер остаточно закриваємо кришками.
Закутуємо заготовки рушником і залишаємо їх догори дном до повного охолодження. Після чого солоні помідори з часником готові, можна відправляти на зберігання!
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Солоні помідори без стерилізації Солоні помідори з часником