Якщо хочеться привнести нові смакові характеристики в звичну закуску, приготуйте солоні помідори з морквяної бадиллям. Смак у помідорів за таким рецептом виходить трохи іншим, цікавим і неперевершеним, а самі помідори виходять дуже соковитими і ароматними.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Бадилля моркви – 150 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 6 бутонів
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати солоні помідори з морквяної бадиллям, помідори перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику.
Відрізати морквяну бадилля з овочів, помити її і просушити на кухонному рушнику.
просушити на кухонному рушнику.
Банки для соління помідорів стерилізувати, кришки обдати окропом. У банки покласти лавровий лист, запашний чорний перець горошком і гвоздику.
Для маринаду закип’ятити воду, додати туди сіль і цукор, перемішати до повного розчинення. Потім влити в маринад оцет, зняти його з вогню.
Щільно укласти в підготовлені банки помідори, чергуючи їх з морквяної бадиллям. Залити окропом, залишити на деякий час, потім воду злити.
Залити в банки готовий маринад, накрити кришками і простерилізувати банки в каструлі з гарячою водою.
Банки з солоними помідорами з морквяної бадиллям закрутити. Зберігати в прохолодному і темному місці. Солоні помідори по цьому рецепту просто незрівнянні!
Закрутки помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори з гвоздикою на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом