Шукайте спосіб надовго зберегти смак і соковитість свіжих грибів? Тоді візьміть на озброєння рецепт солоних рижиків гарячим способом. Гриби, заготовлені таким чином, зберігаються дуже довго, тому ви зможете бути спокійними: смачна закуска для всієї родини завжди буде готова до вживання.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Рижики свіжі – 2,5 кг
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Листя чорної смородини – 15 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 2,5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати солоні рижики гарячим способом? Підготувати листя смородини, обдати їх окропом.
На сонці обсушити листя смородини, скласти їх у велику тару.
Гриби перебрати, очистити, видалити забруднення і промити під холодною водою. У підсоленій воді відварити гриби до готовності.
У велику миску помістити частину листя смородини, на них викласти відварені гриби. На гриби викласти листя смородини, гвоздику, перець чорний горошком і дрібно нарізаний часник.
Зверху накрити рижики залишилися листям смородини. Накрити сухою марлею.
Поверх миски покласти тарілку або кришкою, поставити вантаж. Залишити рижики солитись на кілька днів.
Через відведений час отримуємо смачні солоні рижики гарячим способом. Пробуйте самі і пригощайте близьких!
Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики