Хочу поділитися рецептом маринованих рижиків з маслом. Цим рецептом давно користуються в нашій родині з покоління в покоління. Про нього я дізналася від своєї мами, а моя мама в свою чергу від своєї мами і так далі. Сподіваюся, що і вам наш рецепт буде корисний, а мариновані грибочки припадуть до смаку.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Рижики свіжі – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Оцтова есенція – 0,5 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Рецепт маринованих рижиків з маслом простий у приготуванні! Ретельно переберіть рижики, відсортуйте середні за розміром примірники, вони набагато зручніше для маринування.

Підготовлені гриби промийте в холодній проточній воді кілька разів. Відокремте ніжки від капелюшків грибів. Якщо капелюшки великі, то розріжте їх на кілька частин. З такими грибами будьте акуратні, вони крихкі. Вимиті гриби викладіть в друшляк або сито і дайте стекти зайвої рідини.

Потім гриби викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 15-20 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте їх з допомогою миючого засобу або харчової соди, а потім стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7-10 хвилин. Зварені гриби злити через сито або друшляк. Залиште в цьому положенні, щоб зайва рідина скла.

Приготуйте маринад. У каструлю додайте куховарську сіль, цукровий пісок, лавровий лист і чорний перець горошком.

Налийте необхідну кількість питної води та олії. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть маринад буквально пару хвилин, потім влийте оцтову есенцію і добре перемішайте.

В гарячий маринад викладіть зварені гриби і варіть приблизно 5 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою. Зубчики часнику розрізати на кілька частин і викладіть до рыжикам. Ретельно перемішайте гриби і відразу зніміть з вогню.

Рижики щільно розкладіть по стерильним банкам і добре закрутіть стерильними кришками. Банки з маринованими рижиками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму