Страви з рижиков надзвичайно популярні в кухні нашої країни. І це зовсім не дивно: цей гриб широко поширений на нашій території, і наші предки здавна використовували його для приготування обідів для всієї родини. Заготовте солоні рижики на зиму, і ви зрозумієте, за що їх так люблять.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Рижики свіжі – 1 кг
- Вода – 1 л
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Кориця – 5 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати солоні рижики на зиму просто! Гриби перебрати, очистити. Промити гриби під холодною водою, викласти в глибоку миску.
Закип’ятити воду в каструлі, всипати туди сіль за смаком. У підсолену воду додати гриби, варити їх 15 хвилин. Воду з грибів злити, промити рижики під холодною водою.
У каструлю налити 1 літр води, додати туди 1 столову ложку солі, перець чорний і запашний горошком, лаврове листя і смородини, гвоздику сушену, корицю. Всі кип’ятимо до розчинення солі.
Потім додати в маринад рижики, все ретельно перемішати. Варити 15 хвилин.
Банки для закачування рижиков стерилізувати, кришки обдати окропом.
В підготовлені банки розкласти готові солоні рижики на зиму, влити маринад.
Щільно закатати банки з грибами. Перевернути банки, укутати ковдрою, дати рыжикам охолонути.
Готові рижики в банках зберігати в холодильники або підвалі. Смачні і красиві солоні рижики до картопельки готові! Приємного апетиту!
Гриби на зиму Рижики на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти