Якщо ви шукаєте небанальний спосіб закатати маслюки на зиму, скористайтеся рецептом грибів в томатному соусі. Це насичена за смаком закуска, яка добре поєднується з вареною картоплею, підійде для приготування м’яса по-французьки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Маслюки свіжі – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 500 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати маслюки в томатному соусі. Маслюки перебрати, видалити лісове сміття, комах. Промити гриби в декількох водах.

Зварити маслюки у воді протягом 10 хв., не забуваючи знімати пінку, помити в холодній проточній воді. Влити в каструлю воду, щоб гриби тільки трохи плавали, довести до кипіння. Коли вода скипить, покласти в неї гриби. Якщо води виявилося дуже багато, то її можна прибрати черпаком.

Додати в каструлю олію, томатну пасту, перемішати. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Додати в гриби. Всипати також цукровий пісок і сіль, розмішати. Варити, перемішуючи, півгодини, за кілька хвилин до закінчення приготування влити оцет, варити ще 2 хв

В гарячому стані розкласти закуску по простерилизованным банкам, закатати. Перевернути банки догори дном і укутати до повного охолодження. Перемістити загортання в холодне місце і зберігати там без доступу сонячного світла.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Маслюки на зиму маслюки Солоні Як приготувати маслюки - рецепти