Волнушки – дуже смачні і апетитні гриби, головне – правильно їх приготувати. Краще всього для цього підходить рецепт соління гарячим способом. Адже вовнянки вимагають тривалої термічної обробки, інакше вони можуть гірчити. Солоні вовнянки виходять неймовірно смачними і хрусткими! Справжня смакота!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Волнушки – 1,5 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 4 зуб.
  • Листя чорної смородини – 4 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона

Процес приготування:

Рецепт приготування солоних вовнянок на зиму смачний! Для готування підготуємо всі інгредієнти. Листя смородини промиваємо, також миємо й чистимо вовнянки.

Воду, ставимо на вогонь і доводимо її до кипіння, закидаємо вовнянки і варимо 15 хв. на помірному вогні.

Зливаємо воду через друшляк в іншу ємність. А до волнушкам кладемо перець, лавровий лист, листя смородини, гвоздику, сіль і кілька часточок часнику.

Воду від грибів доводимо до кипіння і заливаємо нею гриби. Зверху кладемо на них тарілку, на яку ставимо банку з водою. Потрібно створити прес. У такому вигляді даємо грибів охолонути і ставимо їх в холодильник на 24 години.

Розкладаємо вовнянки в стерилізовані банки і заливаємо маринадом. Закатуємо і витримуємо до повної готовності 2 тижні в холодному місці.

Приємного апетиту!

Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму