Волнушки – дуже смачні і апетитні гриби, головне – правильно їх приготувати. Краще всього для цього підходить рецепт соління гарячим способом. Адже вовнянки вимагають тривалої термічної обробки, інакше вони можуть гірчити. Солоні вовнянки виходять неймовірно смачними і хрусткими! Справжня смакота!
Інгредієнти: на 2 л.
- Волнушки – 1,5 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 4 зуб.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Сіль – 30 гр.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
Процес приготування:
Рецепт приготування солоних вовнянок на зиму смачний! Для готування підготуємо всі інгредієнти. Листя смородини промиваємо, також миємо й чистимо вовнянки.
Воду, ставимо на вогонь і доводимо її до кипіння, закидаємо вовнянки і варимо 15 хв. на помірному вогні.
Зливаємо воду через друшляк в іншу ємність. А до волнушкам кладемо перець, лавровий лист, листя смородини, гвоздику, сіль і кілька часточок часнику.
Воду від грибів доводимо до кипіння і заливаємо нею гриби. Зверху кладемо на них тарілку, на яку ставимо банку з водою. Потрібно створити прес. У такому вигляді даємо грибів охолонути і ставимо їх в холодильник на 24 години.
Розкладаємо вовнянки в стерилізовані банки і заливаємо маринадом. Закатуємо і витримуємо до повної готовності 2 тижні в холодному місці.
Приємного апетиту!
Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму