Готувати солянку в мультиварку просто – укладаємо всі необхідні інгредієнти в чашу і вмикаємо потрібний режим. У даному рецепті пропонуємо обійтися без попередньої засмажки, щоб солянка готова була легшою. Переконайтеся, що такий варіант не менш смачний.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Грудинка свиняча копчена – 200 гр.
  • Сосиски молочні – 4 – 5 шт.
  • Ковбаса варено-копчена – 350 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Маслини – 300 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Почнемо готувати солянку в мультиварці з картоплею. Чашу мультиварки встановлюємо в прилад і наливаємо в неї необхідну кількість води. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Опускаємо кубики в чашу.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Часник чистимо і також дрібно нарізаємо. Як варіант, можна часник пропустити через прес. Додаємо подрібнені цибулю і часник в чашу до картоплі.

Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Огірки також ріжемо невеликими шматочками. Можна використовувати як солоні огірки, так і мариновані. Солоні дадуть солянці більш різкий, яскравий смак. Викладаємо порізані овочі в чашу.

Грудинку, сосиски і варено-копчену ковбасу нарізаємо тонкими смужками або маленькими кубиками. Банку з маслинами розкриваємо і зливаємо рідину. Додаємо всі компоненти в чашу мультиварки.

Лимон промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо лимон на дві половини і видавлюємо сік з однієї. Виливаємо сік в чашу. Кілька шматочків лимона можна також додати в чашу.

Томатну пасту додаємо в чашу і перемішуємо.

Кладемо в майбутню солянку лавровий лист і сіль за смаком. Закриваємо чашу мультиварки кришкою і встановлюємо режим «Суп» на одну годину.

Коли пролунає сигнал закінчення програми, мультиварку відключаємо, а солянці даємо настоятися перед подачею протягом півгодини. В цей час петрушку і кріп миємо й обсушуємо. Обидва види зелені дрібно рубаємо ножем. Для подачі розливаємо ароматну солянку по порційних тарілках, посипаємо чорним меленим перцем за смаком і подрібненою зеленню. Кладемо в кожну тарілку ложечку сметани і тонкий скибочку лимона.

Приємного апетиту!

Збірна м'ясна солянка в мультиварці Солянка Солянка без капусти Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка з картоплею Солянка з копченостями Солянка зі свининою