Пропоную приготувати смачну солянку з грибами і капустою на зиму. Ароматну заготовку можна подавати як самостійну закуску або використовувати для приготування простого смачного супу, який зігріє вас холодним зимовим вечором.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Гриби – 1 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки на зиму з грибами і капустою. Підготуйте необхідні інгредієнти для солянки з грибами і капустою. Морква добре помийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Помідори ретельно вимийте.
Капусту наріжте тонкою соломкою.
Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
На вимитих помідорах зробіть хрестоподібний надріз і залийте заздалегідь підготовленим окропом на пару хвилин, потім покладіть помідори в крижану воду. Акуратно зніміть шкірку. Очищені помідори наріжте великими шматочками.
Гриби добре очистіть, наріжте великим кубиком і ретельно промийте кілька разів в холодній проточній воді.
Очищені гриби викладіть в каструлю. Залийте холодною водою, посоліть і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть приблизно 15-20 хвилин, зменшивши вогонь. Після чого злийте відварені гриби через сито або друшляк.
Добре розігрійте глибоку каструлю з товстим дном або казан, налийте необхідну кількість рослинної олії і питної води.
Викладіть нарізану капусту.
Потім додайте нарізану цибулю і натерту моркву.
Викладіть очищені помідори.
Зверху рівномірно розподіліть відварні гриби, накрийте кришкою і готуйте приблизно годину, періодично перемішуючи.
Коли обсяг овочів зменшиться, додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець горошком. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
За кілька хвилин до кінця приготування влийте столовий оцет, доведіть до кипіння, добре перемішайте, розкладіть по стерильним банкам, накрийте стерильними кришками і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть догори дном і залиште до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.
Потім перемістіть його в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. За необхідності розкрийте банку з закачуванням і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Солянка з грибами Солянка з капусти з грибами