Мабуть, найвідоміший і найпопулярніший з усіх супів, завжди наваристий і ситний. Але що робити, коли під рукою немає кілограма-іншого добірного м’яса, на виручку прийдуть звичайні сосиски.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сосиски – 2 – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Корнішони – 4 – 5 шт.
- Оливки – 150 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати солянку з сосисками? Картоплю помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Всипте в воду картоплю.
З сосисок зніміть плівку, наріжте кільцями товщиною 0,5 см, обсмажте на сковорідці і викладіть в каструлю.
Помийте і очистіть моркву, натріть її на середню терку. З лука зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями. Обсмажте на сковороді цибулю і моркву. Через 7-10 хвилин гасіння додайте до овочів томатну пасту, добре перемішайте, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.
Оливки краще відразу взяти без кісточок, наріжте їх тонкими кільцями.
Корнішони наріжте кружечками або кубиками, як більше подобається.
Лимон наріжте на тонкі четвертинки.
Після того, як овочева маса на сковороді добре протушкується, перекладіть її в каструлю, потім додайте спеції, оливки, лимон і корнішони. На повільному вогні дайте потомитися супу під кришкою 10-15 хвилин. Спробуйте суп на сіль і при необхідності посоліть.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка з маслинами Солянка з сосисками Солянка збірна м'ясна класична