Стейк з індички як дієтичного, корисного і ніжного м’яса добре виходить на мангалі, але при щонайменшої неуважності кухарі швидко перетворюється «в підошву», тому такі стейки часто маринують. У цьому рецепті вам пропонується замаринувати стейки в майонезі.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Філе грудки індички – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Базилік сушений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування стейка з індички на мангалі? Грудки (філе) індички добре промийте холодною водою, витріть насухо кухонним рушником і наріжте поперек волокон на стейки товщиною не менше 2 див.
Стейки укладіть в пластиковий контейнер або інший посуд і посипте їх сіллю і спеціями. З спецій до індички добре підходять коріандр, кардамон, паприка і мускатний горіх.
Потім стейки намажте з обох сторін майонезом і посипати сухим базиліком.
Очищені цибулини нашаткуйте на колечка середньої товщини і укладіть їх поверх стейків. Посуд зі стейками прикрийте і залиште на 2 години для маринування при звичайній домашньої температурі, не на холоді, щоб м’ясо добре просочилося майонезом.
Після закінчення часу маринування підготуйте мангал. На решітку мангалу викладіть в один шар мариновані стейки і можете разом з цибулею, але цибулю деякі не люблять. Грати щільно закріпіть і помістіть на мангал.
Обсмажуйте стейки до рум’яного кольору, постійно перевертаючи ґрати, і не пережарьте, адже індичка готується швидше свинини.
Соковиті і ароматні стейки з індички на мангалі готові. Перекладіть їх на тарілки і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Шашлик із індички на мангалі