Багато хто з нас пам’ятають з дитинства легкий супчик на курячому бульйоні з м’якими галушками химерної форми, який подавали в дитячому саду. Навіть якщо таких спогадів не збереглося, краса того самого супу складно переоцінити. Склад такого супу дуже вдалий: куряче м’ясо, овочі, борошняні галушки і зелень. Легко, корисно і поживно. Суп відмінно увійде в повсякденне меню, порадувавши і дітей, і дорослих.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • стегно Куряче – 3 шт.
  • Вода – 0.5 л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 3 – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування супу з галушками на курячому бульйоні як у дитячому садку. Спочатку варимо бульйон. Для цього промиваємо курячі стегна, можна відразу видалити кістки – потім не доведеться відокремлювати м’ясо. Якщо є бажання знизити жирність супу, шкіру видаляємо. Підготовлені стегна кладемо в каструлю, заливаємо зазначеною кількістю води і ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння. Знімаємо утворилася пінку, солимо за смаком і кладемо лавровий лист.

Варимо бульйон з куркою після закипання впродовж сорока-п’ятдесяти хвилин при повільному кипінні.

Поки бульйон вариться, готуємо овочеву засмажку. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Обсмажуємо до прозорості.

Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Додаємо моркву в сковороду до цибулі, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще чотири-п’ять хвилин, поки морква не стане м’якою.

З картоплі зрізаємо шкірку, моєму його і нарізаємо невеликими шматочками. До закінчення часу варіння бульйону дістаємо курячі стегна на окрему тарілку, а закладаємо в каструлю картоплю. Слідом додаємо в суп овочеву засмажку. Підсолюємо за смаком, додаємо горошки чорного перцю і варимо п’ятнадцять-двадцять хвилин до м’якості картоплі.

Готуємо тісто для галушок, поки суп вариться. Розбиваємо в невелику миску яйце, вливаємо вказану кількість води, солимо за смаком. Добре збовтуємо виделкою.

В яєчну масу додаємо борошно і ретельно перемішуємо до однорідності – грудочок залишатися не повинно. Тісто готове.

Вже злегка остигнула курятину розрізаємо на невеликі шматочки.

Коли картопля в супі звариться до м’якості, опускаємо в каструлю нарізане куряче м’ясо, перемішуємо. Потім за допомогою чайної ложки набираємо невеликі порції тіста та викладаємо їх в киплячий суп. Тісто буде втрачати форму, але швидко схоплюватися в гарячому бульйоні, в результаті галушки вийдуть химерної форми. Варимо галушки три-чотири хвилини, поки не спливуть на поверхню. В кінці варіння додаємо подрібнену зелень для аромату.

Готовий суп розливаємо по глибоких тарілках і подаємо в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Галушки для супу