Цей варіант запіканки – прекрасна альтернатива для тих, хто з якихось причин не їсть яйця. Замінити цей інгредієнт легко за допомогою соди, гашеного кефіром, це додасть повітряну консистенцію готового блюда. Сир для приготування краще використовувати високої жирності або домашній.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 400 гр.
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Кефір – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирної запіканки без яєць. Сир з’єднайте з цукром і з допомогою блендера надайте йому кремоподібну структуру.
Не припиняючи перемішувати, додати манку, сіль і гашену кефіром або сметаною соду. Все ретельно змішайте. Якщо тісто вийшло сухим – додайте ложку сметани.
Дно і стінки форми змастіть вершковим маслом.
Перекладіть в неї сирну масу і запікайте в духовці при 190 градусах 40 хвилин.
Готову страву дістаньте і дайте йому охолонути у формі 15-20 хвилин. Перекладіть страву на тарілку або розріжте шматочками, викладіть на порційні тарілки.
Присипте зверху цукровою пудрою і можете прикрасити свіжими ягодами. Подавайте блюдо з чаєм і джемом або сметаною.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка без яєць Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою