Цей варіант запіканки – прекрасна альтернатива для тих, хто з якихось причин не їсть яйця. Замінити цей інгредієнт легко за допомогою соди, гашеного кефіром, це додасть повітряну консистенцію готового блюда. Сир для приготування краще використовувати високої жирності або домашній.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 400 гр.
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Кефір – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирної запіканки без яєць. Сир з’єднайте з цукром і з допомогою блендера надайте йому кремоподібну структуру.

Не припиняючи перемішувати, додати манку, сіль і гашену кефіром або сметаною соду. Все ретельно змішайте. Якщо тісто вийшло сухим – додайте ложку сметани.

Дно і стінки форми змастіть вершковим маслом.

Перекладіть в неї сирну масу і запікайте в духовці при 190 градусах 40 хвилин.

Готову страву дістаньте і дайте йому охолонути у формі 15-20 хвилин. Перекладіть страву на тарілку або розріжте шматочками, викладіть на порційні тарілки.

Присипте зверху цукровою пудрою і можете прикрасити свіжими ягодами. Подавайте блюдо з чаєм і джемом або сметаною.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка без яєць Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою