Смак сирної запіканки знайомий з дитинства. Багато хто пам’ятає особливий неповторний смак ситного ласощі. Щоб приготувати його саме таким чином, слід готувати на кефірі, з невеликим додаванням манної крупи. І ви отримаєте ту саму повітряну запіканку з жовтим рум’янцем.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Сир – 400 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 120 мл
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати сирну запіканку як у лікарні? Викладаємо сир в підходящу ємність, вливаємо кефір і додаємо манку і розпушувач. Інгредієнти ретельно розтираємо і перемішуємо.
Яйця збиваємо кілька хвилин до утворення піни.
Додаємо ложку цукру і збиваємо повного його розчинення.
З’єднуємо сирну масу з яєчної і ретельно перемішуємо. Тісто повинне вийти рідким.
Змащуємо форму для випікання і вливаємо сирне тісто. Розігріваємо духовку до 170 градусів і відправляємо туди запіканку на 50 хвилин до готовності.
Дістаємо випічку по закінченню часу. Даємо охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!
ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку