Смак сирної запіканки знайомий з дитинства. Багато хто пам’ятає особливий неповторний смак ситного ласощі. Щоб приготувати його саме таким чином, слід готувати на кефірі, з невеликим додаванням манної крупи. І ви отримаєте ту саму повітряну запіканку з жовтим рум’янцем.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 120 мл
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати сирну запіканку як у лікарні? Викладаємо сир в підходящу ємність, вливаємо кефір і додаємо манку і розпушувач. Інгредієнти ретельно розтираємо і перемішуємо.

Яйця збиваємо кілька хвилин до утворення піни.

Додаємо ложку цукру і збиваємо повного його розчинення.

З’єднуємо сирну масу з яєчної і ретельно перемішуємо. Тісто повинне вийти рідким.

Змащуємо форму для випікання і вливаємо сирне тісто. Розігріваємо духовку до 170 градусів і відправляємо туди запіканку на 50 хвилин до готовності.

Дістаємо випічку по закінченню часу. Даємо охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!

ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку