Сирна запіканка може стати хорошим вибором для поживного і корисного сніданку або легкого сімейного вечері. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт запіканки з цедрою апельсина – ця смакова добавка надає кожному творожному страви свіжі і ароматні ноти цитруса і робить його ще більш апетитним. Замість апельсинової цедри можна додати в запіканку шматочки сухофруктів, родзинки, свіжі ягоди або будь-які фруктові скибочки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 0.6 – 0.7 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки

Процес приготування:

Готувати сирну запіканку з цедрою апельсина просто! На середню терку натріть цедру з шкірки одного апельсина, але на самому початку дуже добре вимийте цей фрукт за допомогою кухонної губки і миючого засобу, а також ретельно промийте його проточною водою.

Сам апельсин очистіть, розберіть на часточки і наріжте їх невеликими шматочками.

Приготуємо тісто для випічки з сиру. У зручній ємності змішайте за допомогою кулінарної лопатки або вилки цукор, апельсинову цедру і сир, додайте курячі яйця і манку.


Щоб маса не вийшла занадто густий (а це може бути, якщо сир дуже щільний), додайте в тісто пару ложок молока, сметани або кефіру.

Щоб тісто не пригоріло, форму для випічки змастіть маслом і присипте панірувальними сухарями, а потім викладіть туди половину сирної маси. Антипригарну або силіконову форму можна не змащувати маслом.

Поверх сирного тіста викладіть нарізаний апельсин.

Закрийте шматочки апельсина залишками тіста.

До 190-200 градусів розігрійте духовку і випікайте запіканку до готовності, перевіряючи її дерев’яною шпажкою (запіканка готова, коли шпажка залишиться сухою, якщо нею проткнути тісто). Випікайте страва не менш 45-60 хвилин, орієнтуючись на можливості своєї духовки.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку