Сирна запіканка, приготовлена в мультиварці на пару з додаванням моркви і сухофруктів – це відмінна йдучи для легкого сніданку або вечері. Ніжна по консистенції і дуже корисна, вона стане улюбленою стравою вашої родини. Додавши в запіканку горішки, цукати або інші сухофрукти ви щоразу будете дивувати близьких новим блюдом і дивовижним смаком.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сир – 100 гр.
  • Манна крупа – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Морква (терта) – 1 ст. л.
  • Яйце перепелине – 1 шт.
  • Ізюм – за смаком
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирно-морквяної запіканки в мультиварці? Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він розпух. Потім відкидаємо його на друшляк і промиваємо водою. У невеликій ємності змішуємо сир, яйце, цукор і манку, терту моркву і промитий ізюм. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Силіконові формочки змащуємо маслом і викладаємо в них тісто. У чашу мультиварки наливаємо 2-3 склянки води, зверху на чашу встановлюємо насадку для приготування на пару і ставимо на неї формочки з тістом. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Приготування на пару» на 15-20
хвилин.

Після звукового сигналу акуратно відкриваємо кришку мультиварки і даємо запіканці охолонути 5-10 хвилин. Після чого виймаємо запіканку з формочок.

Готову запіканку подаємо на стіл зі сметаною, варенням або йогуртом. Приємного апетиту!

Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в мультиварці Сирна запіканка з манкою в мультиварці Сирна запіканка на швидку руку