Справжню узбецьку тындурную самсу можна приготувати в домашніх умовах. Домашні та гості оцінять пишне рум’яне тісто і соковиту м’ясну начинку. Приготуйте апетитне частування для вашого обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Вода – 120 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Кунжут – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
- Для начинки: –
- Баранина – 450 гр.
- Баранячий жир – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тандырную самсу в духовці в домашніх умовах. Шматочок баранини дрібно нарізаємо ножем. Також чинимо і з жиром.
Очищаємо дві цибулини і рубаємо їх на дрібні шматочки.
В тарілці з’єднуємо м’ясо з цибулею. Посипаємо продукти сіллю, спеціями за смаком і заливаємо водою. Ретельно розмішуємо.
Для тіста змішуємо воду з сіллю і борошном. Ретельно вимішуємо продукти руками, поки не отримаємо однорідне тісто, яке не липне до рук.
Скачуємо тісто в товсту ковбаску, яку ділимо на шість рівних частин.
Кожну частину розгортаємо в тонкий кружок. Тісто не повинно рватися або прилипати.
У центр кожного кола щедро викладаємо начинку з баранини і цибулі.
Скріплюємо краю тесту на конвертик.
Краю конвертика з’єднуємо по центру. Виходить пишний куля з начинкою.
Викладаємо заготовки на деко, обмазаний маслом. Посипаємо блюдо сезамом і випікаємо 10-12 хвилин при 200 градусах.
Рум’яна тандирна самса готова. Викладаємо частування на тарілку і подаємо до столу!
Бездріжджове тісто для самси Самса Тісто для самси Узбецька самса