Справжню узбецьку тындурную самсу можна приготувати в домашніх умовах. Домашні та гості оцінять пишне рум’яне тісто і соковиту м’ясну начинку. Приготуйте апетитне частування для вашого обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Вода – 120 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кунжут – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Для начинки: –
  • Баранина – 450 гр.
  • Баранячий жир – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тандырную самсу в духовці в домашніх умовах. Шматочок баранини дрібно нарізаємо ножем. Також чинимо і з жиром.

Очищаємо дві цибулини і рубаємо їх на дрібні шматочки.

В тарілці з’єднуємо м’ясо з цибулею. Посипаємо продукти сіллю, спеціями за смаком і заливаємо водою. Ретельно розмішуємо.

Для тіста змішуємо воду з сіллю і борошном. Ретельно вимішуємо продукти руками, поки не отримаємо однорідне тісто, яке не липне до рук.

Скачуємо тісто в товсту ковбаску, яку ділимо на шість рівних частин.

Кожну частину розгортаємо в тонкий кружок. Тісто не повинно рватися або прилипати.

У центр кожного кола щедро викладаємо начинку з баранини і цибулі.

Скріплюємо краю тесту на конвертик.

Краю конвертика з’єднуємо по центру. Виходить пишний куля з начинкою.

Викладаємо заготовки на деко, обмазаний маслом. Посипаємо блюдо сезамом і випікаємо 10-12 хвилин при 200 градусах.

Рум’яна тандирна самса готова. Викладаємо частування на тарілку і подаємо до столу!

Бездріжджове тісто для самси Самса Тісто для самси Узбецька самса