Дріжджове тісто для біляшів можна замісити різними способами. Один з найбільш простих і доступних – це заміс тіста на молоці, олії і сухих дріжджах. Завдяки сухим дріжджам, тісто добре піднімається і має повітряну структуру.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Борошно пшеничне – 480 – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 65 гр.
  • Масло рослинне – 110 мл
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати тісто для біляшів на молоці з рослинним маслом і сухими дріжджами? Змішайте просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі.

Потім додайте тепле молоко, яйця і рослинне масло, перемішайте. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним.

Скачайте тісто в колобок і покладіть його в змащену маслом миску. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1,5 години.

Коли тісто добре підніметься, обімніть його руками і знову поставте в тепле місце на 20-30 хвилин підходити.

Після цього тісто буде готове до формування біляшів.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці