Дріжджове тісто для біляшів можна замісити різними способами. Один з найбільш простих і доступних – це заміс тіста на молоці, олії і сухих дріжджах. Завдяки сухим дріжджам, тісто добре піднімається і має повітряну структуру.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Борошно пшеничне – 480 – 500 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 65 гр.
- Масло рослинне – 110 мл
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати тісто для біляшів на молоці з рослинним маслом і сухими дріжджами? Змішайте просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі.
Потім додайте тепле молоко, яйця і рослинне масло, перемішайте. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним.
Скачайте тісто в колобок і покладіть його в змащену маслом миску. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1,5 години.
Коли тісто добре підніметься, обімніть його руками і знову поставте в тепле місце на 20-30 хвилин підходити.
Після цього тісто буде готове до формування біляшів.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці