Смак біляшів на 80 відсотків залежить від вдалого тесту. У тесту за цим рецептом дуже ніжна консистенція і приємний смак, воно підходить для смаження на сковороді.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 440 мл
  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 8 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати дріжджове тісто для біляшів для смаження на сковороді? У підігрітою до 35 градусів воді розведіть цукор і сухі дріжджі, додайте пару столових ложок просіяного борошна і перемішайте. Отриману масу накрийте і поставте в тепле місце на півгодини.

Потім в опару додайте рослинне масло, сіль і борошно.

Замісіть однорідне дріжджове тісто, накрийте миску рушником або чистою бавовняною тканиною і поставте її в тепле місце на 1 годину.

За цей час тісто має збільшитися в об’ємі в 2-3 рази.

Для того, щоб обробити тісто і сформувати біляші, промажте стіл і руки рослинним маслом.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для біляшів на воді Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто для біляшів Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на воді Тісто для біляшів на сухих дріжджах