Швидкодіючі дріжджі здатні підняти будь-яке тісто і з ними воно не віддає характерним для присмаком дріжджів. Біляші з дріжджового тіста виходять пишними і смачними, як у духовці, так і на сковороді.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто для біляшів на швидкодіючих сухих дріжджах, у миску всипте швидкодіючі дріжджі, цукор і столову ложку борошна.
Влийте до сухих інгредієнтів 50 мл теплого молока, перемішайте.
Залиште опару в теплому місці на 10-15 хвилин.
Коли активізуються дріжджі можна приступати до замісу тіста.
Борошно просіяти в глибоку миску, зробіть у ній поглиблення, влийте туди молоко, що залишилося, опару і всипте сіль.
Почніть замішувати тісто, додайте рослинне масло, вимішуйте тісто руками 10 хвилин. Потім залиште його в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб тісто підійшло.
Коли тісто підійде перший раз, обімніть його руками і залиште на 20 хвилин в теплому місці. Після другого підйому тісто буде готове до формування.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці Тісто для біляшів на сухих дріжджах