Швидкодіючі дріжджі здатні підняти будь-яке тісто і з ними воно не віддає характерним для присмаком дріжджів. Біляші з дріжджового тіста виходять пишними і смачними, як у духовці, так і на сковороді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 300 – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто для біляшів на швидкодіючих сухих дріжджах, у миску всипте швидкодіючі дріжджі, цукор і столову ложку борошна.

Влийте до сухих інгредієнтів 50 мл теплого молока, перемішайте.

Залиште опару в теплому місці на 10-15 хвилин.

Коли активізуються дріжджі можна приступати до замісу тіста.

Борошно просіяти в глибоку миску, зробіть у ній поглиблення, влийте туди молоко, що залишилося, опару і всипте сіль.

Почніть замішувати тісто, додайте рослинне масло, вимішуйте тісто руками 10 хвилин. Потім залиште його в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб тісто підійшло.

Коли тісто підійде перший раз, обімніть його руками і залиште на 20 хвилин в теплому місці. Після другого підйому тісто буде готове до формування.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці Тісто для біляшів на сухих дріжджах