На дріжджовому тісто можна приготувати різну випічку: біляші, пироги, пиріжки, кулеб’яку. Таке тісто добре піднімається і має приємний смак. При купівлі сирих дріжджів завжди звертайте увагу на термін придатності.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свіжі дріжджі – 25 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 2 гр.
Процес приготування:
Готувати тісто для біляшів на сирих дріжджах на воді легко! Підігрійте Воду до 35-40 градусів.
Перелийте воду в миску, всипте цукор і розкришите дріжджі.
Перемішайте до повного розчинення дріжджів.
Далі в миску просійте борошно, додайте сіль і рослинне масло.
Замісіть тісто спочатку ложкою, а потім руками. Для повного змішування інгредієнтів знадобиться 7-10 хвилин.
Тісто перекладіть в миску, прикрийте сухим рушником і залиште на годину в теплому місці.
Тісто за годину підніметься і збільшиться в об’ємі. Після цього можна ліпити біляші.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів на воді Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на воді