На дріжджовому тісто можна приготувати різну випічку: біляші, пироги, пиріжки, кулеб’яку. Таке тісто добре піднімається і має приємний смак. При купівлі сирих дріжджів завжди звертайте увагу на термін придатності.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свіжі дріжджі – 25 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

Готувати тісто для біляшів на сирих дріжджах на воді легко! Підігрійте Воду до 35-40 градусів.

Перелийте воду в миску, всипте цукор і розкришите дріжджі.

Перемішайте до повного розчинення дріжджів.

Далі в миску просійте борошно, додайте сіль і рослинне масло.

Замісіть тісто спочатку ложкою, а потім руками. Для повного змішування інгредієнтів знадобиться 7-10 хвилин.

Тісто перекладіть в миску, прикрийте сухим рушником і залиште на годину в теплому місці.

Тісто за годину підніметься і збільшиться в об’ємі. Після цього можна ліпити біляші.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів на воді Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на воді