Ніжне міцне тісто для мантів. Готуємо його на основі молока і яєць. Виходить досить крутим, але після «відпочинку» при кімнатній температурі стає більш еластичним і зручним в роботі. Таке тісто – класичний варіант для приготування мантів, пельменів, чебуреків. Спробуйте!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2 – 3 ст.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто для мантів на молоці з яйцями, в широку миску просіваємо вказану кількість пшеничного борошна, додаємо сіль, перемішуємо, формуємо гірку. Робимо в ній поглиблення. У заглиблення розбиваємо яйце.
Слідом додаємо рослинне масло і молоко кімнатної температури. Перемішуємо. Поступово сформується велика борошниста крихта.
Продовжуємо заважати, поки не оформиться густа маса.
Потім викладаємо отриману масу на стіл і починаємо вимішувати її руками, щоб сформувався шар тіста. Воно повинно стати пружним, не буде липнути до рук. При необхідності підсипаємо більше борошна.
Формуємо з тіста колобок круглий, кладемо його в миску, закриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою, щоб поверхня не підсихали. Залишаємо на столі орієнтовно на тридцять-сорок хвилин для дозрівання. У цей час можна зайнятися начинкою.
Після цього тісто розрізаємо на частини, розкачуємо кожну частину в тонкий пласт. Нарізаємо на кружечки або квадрати, загортаємо в них начинку і формуємо манти звичним способом.
Смачного!