Це смачне і пишне дріжджове тісто на кефірі підійде не тільки для біляшів, але і для пиріжків або хмизу. Приготування тіста нітрохи не складніше будь-якого іншого, просто необхідно більше часу, щоб тісто піднялося.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для біляшів з сухими дріжджами на кефірі? У миску налийте теплу воду, додайте цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин до появи дріжджовий шапочки.

В іншу миску влити теплий кефір і розтоплене вершкове масло, перемішайте. Вершкове масло попередньо остудіть до кімнатної температури. Потім додайте сіль і дріжджову масу.

Далі невеликими порціями починайте додавати просіяне борошно і замішують тісто.

Коли стане складно перемішувати тісто ложкою, переходите до замісу руками. Борошна може знадобитися трохи менше або трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.

Вимішане тісто перекладіть в миску, прикрийте сухим рушником або харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5-2 години.

Тісто має збільшиться в об’ємі в кілька разів. Після цього можна приступати до формування біляшів.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на кефірі Тісто для біляшів на сухих дріжджах