Тонка, міцна, ніжне, трохи прозоре – саме таким виходить тісто для мантів по-узбецьки. Воно не рветься при розкачування і не розварюється при готуванні. Манти на такому тесті вийдуть соковитими і тримає форму.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для мантів по-узбецьки? В об’ємну миску просіваємо вказану кількість пшеничного борошна. Окремо змішуємо воду і сіль. Вливаємо рідину в борошно.

Слідом додаємо рослинне масло.

Далі розбиваємо в борошно яйце. Перемішуємо.

Поступово сформується борошниста маса, що складається з окремих шматочків.

Потім викладаємо отриману масу на стіл і починаємо вимішувати її руками, щоб сформувався шар тіста. Воно повинно стати гладким, пружним, не буде липнути до рук. При необхідності підсипаємо більше борошна.

Формуємо з тіста круглий колобок і поміщаємо його в миску. Закрийте миску кришкою або затягуємо харчовою плівкою, щоб поверхня тіста не підсихали. Залишаємо при кімнатній температурі орієнтовно на тридцять-сорок хвилин для дозрівання.

Після цього тісто розрізаємо на частини, розкачуємо кожну частину в тонкий пласт. Нарізаємо на квадрати, кладемо на них начинку і формуємо манти звичним способом.

Після приготування манти добре тримають форму, а тісто виходить злегка прозорим і світлим.

Смачного!

Тісто в домашніх умовах