Тонка, міцна, ніжне, трохи прозоре – саме таким виходить тісто для мантів по-узбецьки. Воно не рветься при розкачування і не розварюється при готуванні. Манти на такому тесті вийдуть соковитими і тримає форму.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для мантів по-узбецьки? В об’ємну миску просіваємо вказану кількість пшеничного борошна. Окремо змішуємо воду і сіль. Вливаємо рідину в борошно.
Слідом додаємо рослинне масло.
Далі розбиваємо в борошно яйце. Перемішуємо.
Поступово сформується борошниста маса, що складається з окремих шматочків.
Потім викладаємо отриману масу на стіл і починаємо вимішувати її руками, щоб сформувався шар тіста. Воно повинно стати гладким, пружним, не буде липнути до рук. При необхідності підсипаємо більше борошна.
Формуємо з тіста круглий колобок і поміщаємо його в миску. Закрийте миску кришкою або затягуємо харчовою плівкою, щоб поверхня тіста не підсихали. Залишаємо при кімнатній температурі орієнтовно на тридцять-сорок хвилин для дозрівання.
Після цього тісто розрізаємо на частини, розкачуємо кожну частину в тонкий пласт. Нарізаємо на квадрати, кладемо на них начинку і формуємо манти звичним способом.
Після приготування манти добре тримають форму, а тісто виходить злегка прозорим і світлим.
Смачного!