Тісто для піци на воді, борошні і яйцях добре підійде і без додавання дріжджів. Важливо взяти борошно вищого сорту і хороше яйце. В тісто додається розпушувач. Воду можна замінити молоком. Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийдуть 2 піци в діаметрі до 30 див. Тісто без дріжджів можете зберігати в холодильнику до 4 діб.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода або Молоко коров’яче – 150 мл
- Масло рослинне – 30 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Рецепт тіста для піци на воді, борошні і яйцях гранично простий! У посуд для замішування тіста розбийте яйце, додайте щіпку солі і збийте вінчиком.
Потім до збитого яйця налийте воду (або молоко), рослинне масло і ще раз все перемішайте віночком.
Потім насипте ложечку розпушувача і знову перемішайте. Розпушувач можете замінити ½ ч. Л. соди і погасити її оцтом.
В цю рідку основу порційно насипайте борошно і ложкою тісто відразу перемішуйте. Потім тісто добре вимісити рукою.
Вимішуйте тісто, поки воно не буде пружним і перестане прилипати до долоні. Тісто скачайте в колобок. Посуд з тестом прикрийте серветкою і залиште на 20 хвилин для вистоювання. Потім можете його розгортати і збирати піцу.
Смачною і вдалою випічки!
Бездріжджове тісто для піци на молоці та яйцях Тісто для піци Швидке тісто для піци на сухих дріжджах