Соковиті біляші з хрусткою скоринкою – це не тільки чудова можливість витратити залишки кефіру, відомого в холодильнику, але і смачне доповнення до чаю. Не дивлячись на те, що смажені на сковороді біляші мають велику калорійність, ніж печені в духовці, смак у них приголомшливий.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 250 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сода харчова – 0,3 ч. л.
- Сіль – 2 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто на кефірі для біляшів на сковороді? Влийте в миску кефір, додайте соду, перемішайте. Залиште суміш на кілька хвилин, щоб пішла реакція соди з кефіром.
Далі додайте щіпку солі і рослинне масло. Пшеничне борошно просіяти і додати в миску частинами, почніть замішувати тісто.
Спочатку перемішуйте тісто ложкою, потім, коли воно стане густим, приступайте до ручного замісу.
Тісто накрийте харчової плівкою і залиште на 20 хвилин. За цей час можна приготувати начинку для біляшів.
Після цього розкачайте тісто і зліпити біляші.
Приємного апетиту!
Тісто для біляшів Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на кефірі Тісто для біляшів на кефірі без дріжджів