Соковиті біляші з хрусткою скоринкою – це не тільки чудова можливість витратити залишки кефіру, відомого в холодильнику, але і смачне доповнення до чаю. Не дивлячись на те, що смажені на сковороді біляші мають велику калорійність, ніж печені в духовці, смак у них приголомшливий.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сода харчова – 0,3 ч. л.
  • Сіль – 2 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто на кефірі для біляшів на сковороді? Влийте в миску кефір, додайте соду, перемішайте. Залиште суміш на кілька хвилин, щоб пішла реакція соди з кефіром.

Далі додайте щіпку солі і рослинне масло. Пшеничне борошно просіяти і додати в миску частинами, почніть замішувати тісто.

Спочатку перемішуйте тісто ложкою, потім, коли воно стане густим, приступайте до ручного замісу.

Тісто накрийте харчової плівкою і залиште на 20 хвилин. За цей час можна приготувати начинку для біляшів.

Після цього розкачайте тісто і зліпити біляші.

Приємного апетиту!

Тісто для біляшів Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на кефірі Тісто для біляшів на кефірі без дріжджів