З превеликим задоволенням і від усієї душі хочу поділитися чудовим рецептом тесту на кефірі для пиріжків з капустою. Пиріжки на тесті виходять незвичайно ніжними і повітряними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 480 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кефір – 250 мл
- Вода – 80 мл
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто на кефірі для пиріжків з капустою. У невеликій ємності змішайте сухі дріжджі і трохи цукрового піску, залийте попередньо підігрітою до теплого стану питною водою і ретельно перемішайте до повного розчинення. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15 хвилин.
Тим часом у металевий посуд налийте необхідну кількість кефіру і рослинного масла.
Посуд поставте на невеликий вогонь і трохи підігрійте рідину до теплого стану.
Потім додайте залишився кількість цукрового піску.
А також додайте необхідну кількість солі.
В окрему ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито.
В кефірну масу вилийте підійшла опару, гарненько перемішайте.
Поступово додайте просіяне пшеничне борошно і замісіть м’яке еластичне тісто.
Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте в велику кулю. Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.
Помістіть в тепле місце. Я використовую для цього духова шафа.
Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз. Цей процес може зайняти 35-40 хвилин.
Тим часом підготуйте капустяну начинку.
Готове тісто розділіть на однакові частини.
Тісто розкачайте з допомогою качалки. Викладіть начинку в центр.
Сформуйте акуратні пиріжки, а потім запікайте в духовій шафі або посмажте на сковорідці.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків на кефірі Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на кефірі для пиріжків в духовці