З превеликим задоволенням і від усієї душі хочу поділитися чудовим рецептом тесту на кефірі для пиріжків з капустою. Пиріжки на тесті виходять незвичайно ніжними і повітряними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 480 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кефір – 250 мл
  • Вода – 80 мл
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто на кефірі для пиріжків з капустою. У невеликій ємності змішайте сухі дріжджі і трохи цукрового піску, залийте попередньо підігрітою до теплого стану питною водою і ретельно перемішайте до повного розчинення. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15 хвилин.

Тим часом у металевий посуд налийте необхідну кількість кефіру і рослинного масла.

Посуд поставте на невеликий вогонь і трохи підігрійте рідину до теплого стану.

Потім додайте залишився кількість цукрового піску.

А також додайте необхідну кількість солі.

В окрему ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито.

В кефірну масу вилийте підійшла опару, гарненько перемішайте.

Поступово додайте просіяне пшеничне борошно і замісіть м’яке еластичне тісто.

Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте в велику кулю. Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.

Помістіть в тепле місце. Я використовую для цього духова шафа.

Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз. Цей процес може зайняти 35-40 хвилин.

Тим часом підготуйте капустяну начинку.

Готове тісто розділіть на однакові частини.

Тісто розкачайте з допомогою качалки. Викладіть начинку в центр.

Сформуйте акуратні пиріжки, а потім запікайте в духовій шафі або посмажте на сковорідці.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків на кефірі Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на кефірі для пиріжків в духовці