Пиріжки з картоплею на сковороді виходять особливо пишними і смачними, якщо приготувати їх на дріжджовому тісті. Ситне, живильне тісто на кефірі, зробить блюдо ще апетитніше. Домашні будуть в захваті від такого ласощі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тесту на кефірі для пиріжків з картоплею на сковороді? Кефір підігріваємо до 35-40 градусів, змішуємо його з яйцями, сіллю, цукровим піском, дріжджами і 1 ст. л. борошна. Накриваємо масу рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хв, щоб опара підійшла.
Тепер в опару додаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто.
Відразу це краще робити лопаткою, а коли воно стане густим, змащуємо долоні рослинним маслом і вимішуємо тісто руками 2-3 хв
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 60 хв.
Приблизно через 40 хв., його потрібно буде обім’яти і залишити постояти ще 20 хв
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на кефірі Тісто з сухими дріжджами для пиріжків на сковороді Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею